slide slide slide

Curatare aer conditionat

 


imagine


         

 

Aparatul de Aer Conditionat este o necesitate care contribuie semnificativ la confortul nostru !

 


imagine  Se intampla frecvent ca la pornirea instalatiei de aer conditionat sa fie insotita de raspandirea unui miros neplacut ?


imagine   Persoanele care locuiesc sau lucreaza intr-un mediu unde se afla un aparat de aer conditionat sunt mai predispuse la o serie de boli generate de bacteriile aflate in aparatul de aer conditionat .


imagine   In filtrele aparatului de aer conditionat se aduna in timp : praf , scame , acarieni , microorganisme . Toate acestea va pot imbolnavi si pot bloca functionarea aparatului sau pot afecta calitatea aerului printr-un miros neplacut .


imagine  Combinatia de umezeala , frig si intuneric furnizeaza un mediu ideal pentru bacterii simicro-organisme  ,  care sunt antrenate in fluxul de aer circulat . 
Curatarea aparatelor de aer conditionat constau in curatarea unitatilor (interioara si exterioara) dar si in curatarea filtrelor specifice fiecarui model de aparat.


imagine  Pentru curatarea filtrelor trebuie urmate instruciunile producatorilor. Dupa spalarea sau curatarea filtrelor va trebuii inlaturata apa sau solutia , dupa care se vor pune in aparat.

 

imagine  Neintretinerea aparatului de aer conditionat poate duce in timp la defectiuni a caror remediere este in general mult mai costisitoare .

 

imagine  Doar prin CURATAREA si IGIENIZAREA periodica se prelungeste durata optima de functionare  , o functionare cu randament maxim

 


Curatarea , igienizare si verificare aparat aer conditionat - 200 Lei (7000 Btu)Unitatea interioara este partea aparatului care se afla montata in casa. Din cauza condensului , se depun o multime de bacterii , mucegai , ciuperci .


1. Se curata masca unitatii interioare cu solutie speciala si  o laveta ( carpa ) uscata - umeda dupa caz.

 

capac aer conditionat


2. Se deschide capacul (masca) frontal care este detasabil si se curata . Dupa caz se poate aspira sau vaporiza cu jet evaporatorul (radiatorul).

 

Aspirare aer conditionat

3. Se scot filtrele de plastic ( antipraf ) si se curata cu apa si solutie speciala . Daca filtrele sunt acoperite de praf , efectul de racire este diminuat . Dupa curatare si uscare se actioneaza cu spray special.

 

fitru detasabil aer conditionat

4. Se actioneaza asupra turbinei cu o pensula sau o foaie de hartie pentru a elimina depunerile .

 

curatare turbina aer conditionat


5. Se va curata si evaporatorul cu solutie si spray si se va lasa in functiune 10-15 min pentru a elimita reziduurile

curatare vaporizator


ChigoDaikinFujitsuGreeHitachiLGMideaOsakaWhirlpool

Pentru a putea alege corect aparatul de aer conditionat , va prezentam urmatoarele criterii de selectie pe care puteti miza : dupa capacitate (btu), in functie de suprafata (mp), clasa de energie (A-E), nivelul de zgomot (dB) sau marca.