slide slide slide

Demontare aer conditionat - Reabilitare Termica

Demontare aer conditionat                                                                                                     

 

 

 

   Serviciul demontare aer conditionat se face cu echipe specializate in maxim 24 de ore de la preluarea comenzii de catre un operator  .

    La demontarea aparatului de aer conditionat nu se pierde freonul .


   Echipamentul dumneavoastra se poate demonta partial ( Unitatea Interna sau Unitatea Externa ) sau total . Daca echipamentul dvs. de climatizare nu se regaseste in tabelul de mai jos va rugam sa ne contactati telefonic  .

 


Demontare Partiala ( unitate interna sau externa ) 12000 Btu 200 Lei
Demontare integrala 12000 Btu 250 Lei
Demontare 18000 Btu 350 Lei
Demontare aparat vechi plus cumparare aparat nou ( Top Smart Joy )   250 Lei

 

DEMONTARE APARAT AER CONDITIONAT


imagine

Demontarea este fara pierderi de freon. Agentul refrigerant se recupereaza in compresorul unitatii exterioare, la reinstalare va avea aceeasi cantitate de freon.

Etapele demontarii aparatului de aer conditionat sunt urmatoarele: pornire aparat pe modul "rece", recuperare freon, demontarea unitatii exterioare, demontarea unitatii interioare.

Cum se demonteaza un aparat de aer conditionat


Atentie !!! Pericol GRAV de accidentare !!


   Este mai bine sa-i lasi pe cei in domeniu sa execute lucrarea, mai ales ca exista si solutii alternative – pastrarea tevilor si desfacerea legaturilor electrice la unitatea interioara , recuperarea freonului si a consolelor - suportii unitatii exterioare

 

imagine  Pasul  1: Pornirea aparatului de aer conditionat pe modul "rece".

imagine Pasul 2: Recuperarea freonului. In functiune, cu compresorul pornit, se desfac capacele robinetilor de la unitatea externa.

Se conecteaza manometrul si se inchide robinetul care corespunde tevii de diametru redus. Se asteapta 1 - 3 min. Dupa aspirarea freonului in compresor se va inchide si cel de-al doilea robinet.

Se opreste din telecomanda si se scoate din priza. Se desfac tevile prinse prin holenderi - piulite de la unitatea exterioara, acoperindu-se capetele tevilor cu banda izolatoare. Se deconecteaza furtunul de drenaj - condens.

imagine Pasul 3: Demontarea unitatii exterioare. Unitatea exterioara este prinsa de suporti - console cu patru suruburi. Dupa desfacerea lor, putem depozita in interior unitatea.

imagine Pasul 4: Demontarea unitatii interioare. Degajam in jurul perforarii - siliconul, spuma sau surplusul de material atat la interior cat si la exterior. Desfacerea traseului, a tevilor se poate face cu unitatea trasa sau direct. Declipsarea unitatii sa poate face miscand stanga - dreapta usor sau cu orice obiect mic in forma de L.

 

imagine

 

Sfaturi utile:

imagine Daca tot l-ai demontat, este pacat sa nu-i faci si o curatare - igienizare

imagine Daca te muti poti lua si sistemul de climatizare cu tine , astfel economisesti bani .

imagine La remontare este strict necesar - verificarea preiunii de functionare a instalatiei !

imagine Atentie la transport ! Aparatul unitatea exterioara se va pozitionaorizontal NU vertical .


ChigoDaikinFujitsuGreeHitachiLGMideaOsakaWhirlpool

Pentru a putea alege corect aparatul de aer conditionat , va prezentam urmatoarele criterii de selectie pe care puteti miza : dupa capacitate (btu), in functie de suprafata (mp), clasa de energie (A-E), nivelul de zgomot (dB) sau marca.