slide slide slide

Programul Buy Back

Intrat pe ultima suta de metrii, programul Rabla pentru electrocasnice din anul 2020 se anunta unul avantajos pentru cei care isi doresc un televizor, aspirator, frigider nou si la un pret redus. Cel mai probabil distribuirea voucherelor se va face incepand cu luna decembrie.

In acest an valoarea voucherelor acordate prin programul Rabla arata asa:

  • voucher de 400 lei pentru achizitia unei masini de spalat vase, televizor, frigider, combina frigorifica, uscator de rufe, aparat de aer conditionat
  • voucher de 300 lei pentru achizitia unei masini de spalat rufe;
  • voucher de 200 lei pentru achizitia unui aspirator
  • voucher laptop/tableta
  • voucher televizor

Practic, oricine doreste sa-si inlocuiasca electrocasnicele vechi cu unele noi si mai performante din punct de vedere consum energetic, beneficiaza acum de ajutor din partea statului prin intermediul unor vouchere cadou care se pot utiliza in magazinele acreditate.

Cum functioneaza programul rabla pentru electrocasnice din luna decembrie?


Se poate primi voucher pentru urmatoarele categorii de electrocasnice: frigidere, televizoare, masini de spalat rufe, aparate de aer conditionat, lazi frigorifice si congelatoare. Noile aparate cumparate trebuie sa aiba clasa de eficienta energetica A+,  A++ sau A+++.

Dupa ce completezi datele pe site-ul AFM, astepti validarea si primirea codului de voucher pentru electrocasnicele dorite.

După finalizarea înscrierii în aplicație, solicitarea este analizată de AFM, iar lista solitanților aprobați, adică a celor ce primesc vouchere electronice, e afișată pe site-ul autorității, aceasta conținând atât datele de identificare ale solicitanților, cât și sumele pe care le vor primi aceștia de la stat.

Din acel moment, cei care vor primi voucherele electronice vor avea la dispoziție 15 zile pentru a le folosi, fie mergând într-un magazin fizic, fie cumpărând electrocasnicele online. În ambele cazuri, cei ce dețin vouchere pentru electrocasnice vor trebui să predea un electrocasnic uzat, acesta fiind și scopul programului, respectiv reducerea numărului de aparate electrocanice cu consum mare de energie electrică.

Electrocasnicele ce se vor preda vor trebui să fie de același tip cu cel ce se dorește cumpărat, cu excepția uscătoarelor de rufe și a mașinilor de spălat vase, cazuri în care sunt acceptate și alte aparate vechi din restul listei de mai jos.


ChigoDaikinFujitsuGreeHitachiLGMideaOsakaWhirlpool

Pentru a putea alege corect aparatul de aer conditionat , va prezentam urmatoarele criterii de selectie pe care puteti miza : dupa capacitate (btu), in functie de suprafata (mp), clasa de energie (A-E), nivelul de zgomot (dB) sau marca.